Wat is Orthomoleculaire Geneeskunde?

Lichaam en geest in evenwicht

Ons menselijk lichaam is een uitzonderlijk vernuftige creatie van de natuur. De manier waarop binnen ons lichaam verschillende systemen, zoals het hormoonsysteem, het afweersysteem en het zenuwstelsel, samenwerken in harmonie met onze geest is verbluffend; altijd met het doel om lichaam en geest optimaal te laten functioneren en gezond te blijven. Wanneer één systeem tijdelijk minder functioneert, zal een ander systeem dit overnemen totdat de balans terug hersteld is. Alles draait om evenwicht of “Homeostase” in ons lichaam.

Om deze homeostase te kunnen behouden, vraagt ons lichaam een gezonde voeding met vitamines en mineralen, voldoende rust en ontspanning, mentale balans en vooral niet te veel stress. Indien we ons lichaam gedurende lange tijd te weinig gezonde voeding bieden, te weinig rusten, te veel stress hebben, of ons overladen met gifstoffen zal het lichaam deze homeostase op termijn niet kunnen volhouden en worden we ziek. Vaak wordt één systeem aangetast, waardoor als een soort van domino-effect, de andere systemen ook worden aangetast.

Natuurlijk gezond worden en blijven

De Orthomoleculaire Geneeskunde wil in eerste instantie optimale gezondheid promoten en ziektes vermijden door de juiste combinatie van voedingsstoffen, aangevuld met voedingssupplementen indien nodig, en altijd gecombineerd met een gezonde geest. Preventie is de topprioriteit. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Wanneer we toch ziek worden, gaat de Orthomoleculaire Geneeskunde in eerste instantie uitzoeken welke systemen allemaal verstoord zijn. Via toediening van natuurlijke, lichaamseigen stoffen wordt het lichaam in staat gesteld de systemen te herstellen. De juiste dosis en toedieningstijd van deze stoffen is uiterst belangrijk.

Het vertrekpunt bent uzelf. Het basisprincipe van Orthomensa is het ondersteunen van uw motivatie om gezond te leven of te herstellen van ziekte. U bent ten allen tijde de regisseur van uw eigen gezondheid en dus ook van de behandeling of preventie. Orthomensa zal u adviseren hoe u uw gezondheid kan optimaliseren of herwinnen op een manier die voor u haalbaar is. De helende en stimulerende kracht van uw geest gaan we maximaal gebruiken om uw lichaam gezond te houden of te herstellen.

Orthomensa werkt enkel met natuurlijke producten van firma's die gescreend zijn op betrouwbaarheid, trouw aan orthomoleculaire principes en zuiverheid van producten.

Orthomensa vertrekt altijd vanuit de holistische benadering van de mens waarbij lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en elkaar wederzijds beïnvloeden. Orthomensa gelooft in de wetenschappelijke onderbouwing van eender welke behandeling en adviseert daarom enkel therapieën die deze toets hebben doorstaan.

 

Orthomensa & reguliere gezondheidzorg

Orthomoleculaire Geneeskunde kan nooit een vervanging zijn van reguliere geneeskunde voor aandoeningen waarvoor behandeling door de huisarts of specialist wenselijk is. Het is de bedoeling om ondersteuning te bieden bij chronische aandoeningen om genezing te bespoedigen. Orthomensa gelooft in een positieve en constructieve samenwerking met uw huisarts of medisch specialist en werkt graag samen met uw reguliere arts indien u dit wenst.

Ontdek de behandelprogramma's of maak een afspraak voor meer informatie.