Combinatie Orthomoleculaire Geneeskunde - Reguliere Behandeling van acute en chronische ziektes

Bij chronische ziektes zoals diabetes, reuma enz. kan Orthomoleculaire Geneeskunde het lichaam in brede zin ondersteunen om de ziekte onder controle te krijgen. Bij intensieve behandelingen met medicijnen, kan Orthomoleculaire Geneeskunde de extra belaste ontgifting ondersteunen en de bijkomende schade door de medicijnen beperken en herstellen.

 

Bijvoorbeeld; indien het afweersysteem op hol slaat en het eigen lichaam begint aan te vallen, zoals bij psoriasis of reumatoïde artritis, kan de Orthomoleculaire Geneeskunde de activiteit van het afweersysteem normaliseren zonder te interfereren met de reguliere behandeling. Het normaliseren van het afweersysteem kan betekenen dat het medicijnengebruik kan worden verminderd. Een reguliere behandeling met geneesmiddelen betekent meestal een verbetering van de klachten, maar betekent ook een extra belasting voor het lichaam. Geneesmiddelen zijn lichaamsvreemde stoffen en moeten worden afgebroken en uit het lichaam verwijderd worden; de zogenaamde ontgifting. Bij de ontgifting zijn de lever en de darmen cruciaal. Orthomoleculaire Geneeskunde kan de lever en darm optimaal ondersteunen zodat de ontgifting van de geneesmiddelen goed verloopt en de geneesmiddelen zich niet gaan opstapelen in het lichaam.

Intensieve behandelingen met geneesmiddelen, zoals chemotherapie en antibiotica, zijn vaak levensreddend en noodzakelijk. Deze geneesmiddelen veroorzaken helaas ook altijd bijkomende schade aan het lichaam. Orthomoleculaire Geneeskunde zorgt er voor dat deze bijkomende schade door de medicamenteuze behandeling kan worden vermeden tijdens de behandeling en/of kan worden hersteld na de behandeling.

Orthomensa werkt enkel met hoogwaardige, natuurlijke producten die niet interfereren met de werking van de reguliere medicijnen. Orthomensa gelooft in een positieve en constructieve samenwerking met de reguliere gezondheidszorg, huisarts en medisch specialist en werkt daarom graag samen met uw reguliere arts indien u dit wenst.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van behandelprogramma's, of 

Maak een afspraak