Nieuws en artikelen

In deze sectie vindt u het laatste nieuws, ontwikkelingen en achtergrondinformatie over Orthomensa en de Orthomoleculaire Geneeskunde.

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief, of volg Orthomensa via de social media:

Orthomensa-Maaseik-Facebook-icon Volg Orthomensa op Google+ Volg Orthomensa op LinkedIn 

Oergranen beter voor hart dan moderne graanrassen

Artikelen | 07-03-2019
Oergranen helpen (beter dan moderne graanrassen) mogelijk de risicofactoren voor hart- en vaatziekten, zoals hoog cholesterol en bloedsuiker, te verlagen blijkt uit een Italiaans onderzoek van de Universiteit van Florence.

Lees meer

Een ei per dag mag!

Artikelen | 18-12-2018
Over hoe gezond of ongezond eieren zijn wordt al decennia lang gediscusieerd. In dit artikel uit BODYTALK (juni 2016, Nina Van Den Broecke) wordt ingegaan op de (voedings)waarde van het ei.

Lees meer

De kracht van peulvruchten

Artikelen | 05-05-2016
Peulvruchten worden vanwege hun hoge voedingswaarde in verband gebracht met het mogelijk voorkomen van diverse welvaartsziekten zoals kanker en hart- en vaatziekten.

Lees meer

"Gevaarlijke stoorzenders" - over onbekende hormoonverstoorders

Artikelen | 25-04-2016
Van conserveringsmiddelen in voedsel en cosmetica, tot bestanddelen van de bakjes waarin we ons voedsel bewaren, 'hormoonverstoorders' zijn overal.

Lees meer

Misverstanden over Melatonine

Artikelen | 04-04-2016
In dit artikel uit Het Medisch Contact (maart 2015) wordt aan de hand van 2 casussen inzichtelijk gemaakt hoe exacte dosering en het juiste tijdstip van inname essentieel zijn voor een (goede) werking van het middel Melatonine.

Lees meer

Studeren is Topsport

Blog | 21-03-2016
Studeren is topsport.Waarom je succeskansen niet vergroten door goede studeerstrategieën, aangepast voeding en mentale coaching?

Lees meer