Nieuws en artikelen

In deze sectie vindt u het laatste nieuws, ontwikkelingen en achtergrondinformatie over Orthomensa en de Orthomoleculaire Geneeskunde.

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief, of volg Orthomensa via de social media:

Orthomensa-Maaseik-Facebook-icon Volg Orthomensa op Google+ Volg Orthomensa op LinkedIn 

"Gevaarlijke stoorzenders" - over onbekende hormoonverstoorders

Artikelen | 25-04-2016
Van conserveringsmiddelen in voedsel en cosmetica, tot bestanddelen van de bakjes waarin we ons voedsel bewaren, 'hormoonverstoorders' zijn overal.

Lees meer

Misverstanden over Melatonine

Artikelen | 04-04-2016
In dit artikel uit Het Medisch Contact (maart 2015) wordt aan de hand van 2 casussen inzichtelijk gemaakt hoe exacte dosering en het juiste tijdstip van inname essentieel zijn voor een (goede) werking van het middel Melatonine.

Lees meer

Studeren is Topsport

Blog | 21-03-2016
Studeren is topsport.Waarom je succeskansen niet vergroten door goede studeerstrategieën, aangepast voeding en mentale coaching?

Lees meer

BMI: zin en onzin

Blog | 16-03-2016
Volgens onderzoek gepubliceerd in the International Journal of Obesity is de Body Mass Index (BMI) geen betrouwbare parameter om het risico op diabetes type II en hartziekte te bepalen.

Lees meer

Nutritionele Multitarget Therapie (NMTT) van acné

Blog | 08-03-2016
Acné is een multifactorieel gegeven waarbij verschillende spelers samenwerken om deze vervelende huidproblematiek te veroorzaken. Bij de aanpak van acné moet dan ook gebruik gemaakt worden van een combinatie van sleutelstoffen in de juiste vorm en dosis.

Lees meer

Alternatieve behandeling van acne met vitamine B5

Artikelen | 23-02-2016
Onderzoek wijst uit dat hoge dosering van vitamine B5 tot een sterke afname van acne kan leiden. De onderzoekers vermoeden dat vitamine B5 de afweer van de huidcellen versterkt, waardoor bacteriële infecties makkelijker worden afgeweerd en sneller worden

Lees meer