Cursus Mindful Eating

Aan informatie over gezonde voeding tegenwoordig geen gebrek, integendeel! Waarom slagen we er dan zo vaak niet in om deze theorie in de praktijk om te zetten en consequent gezond te eten? Waarom grijpen we toch voor de zoveelste keer naar die reep chocolade tijdens een stresspiek en voelen we ons daarna schuldig? Waarom volgen we het ene dieet na het andere met vaak beperkte en tijdelijke resultaten?

De reden hiervoor is dat we ons onvoldoende bewust zijn van de emoties, prikkels en gedachten die ons eetgedrag beïnvloeden. Je hiervan bewust worden is een eerste essentiële stap om controle te krijgen over jouw eetgedrag.

Mindful Eating leert je:

  • Signalen van honger en verzadiging te herkennen en de hoeveelheid die je eet hierop af te stemmen;
  • Omgevingsprikkels te herkennen die je eetgedrag beïnvloeden;
  • Emotionele prikkels te interpreteren die je aanzetten tot gedachteloos eten;
  • Meer te genieten van eten;
  • Respect en waardering te ontwikkelen voor voeding;
  • Je beter in je vel te voelen en jezelf en je eigen lichaam leren respecteren.

 

BrEAThe Mindfully en Orthomensa organiseren daarom een training Mindful Eating. Deze trainingen zullen doorgaan tussen 4 oktober en 29 november 2018 (met uitzondering van donderdag 1 november), iedere donderdagavond van 19.30 tot 22.00 u.

Wil je meer te weten komen over dit nieuwe initiatief? Op donderdag 14 juni 2018 om 19.30 u organiseren BrEAThe Mindfully en Orthomensa een infosessie. Deze is geheel vrijblijvend en zal doorgaan in de praktijkgebouwen van Orthomensa, Breeërsteenweg 229 te Kinrooi.

Aanmelden voor deze infosessie kan tot en met 7 juni 2018 via events@orthomensa.com . Bovendien kan u zich via deze weg ook al inschrijven voor de training zelf. Dit kan tot 21 september 2018.